2019. nov. 3.

Van még itt valaki?


Sziasztok!

Jár ide még valaki, akinek köszönhetnék? A blog számlálója mutat még aktivitást az oldalon, de szerintem az csak a véletlenül idetévedt emberkék, vagy valamiféle hiba lehet. Ahogy észrevettem, a blogos történetek ideje már réges régen lejárt, és csak a régi, nagyon hűséges olvasók, vagy az ismerőseim járnak fel erre az oldalra.
   Fura belegondolni abba, hogy amíg a Bangtan. A Banda című történetemnél az oldalmegjelenítések száma az égbe repült, addig Az örökös-re csupán a harmada annyi kattintás érkezett, pedig ez a történet is sikeresnek mondható. Ne értsetek félre, én halálosan hálás vagyok minden egyes embernek, aki időt szánt rám, és beleolvasott a történetbe, azoknak meg pláne, akik végig mellettem voltak. Egyszerűen szomorú azt látni, hogy a fanfictionok aranykora mára már sírban fekszik, szép volt, jó volt, de ennyi volt.
   A Wattpad lenne mostanság a menő? Ott sem látok túl nagy aktivitást. Amikor 2015-ben elkezdtem blogolni, rengeteg más író hozott nap mint nap újabb, jobb és egyre izgalmasabb történeteket. Emlékszem, minden poszt alatt számtalan komment és lájk volt, izgatottan vártuk a kedvenc történeteink új részét, és minden fejezet alá hosszan fejtettük ki a véleményünket, gondolatainkat a fejezetben történtekről. Aztán elkezdett kihalni a blogos/fanfictionös közösség, mostanság pedig kész csoda, ha egy poszt alatt megjelenik egy-két komment. Kevesebb az olvasó, ez tény, ezt én is tisztán látom, már az oldalmegjelenítések számából is. De mi történt? Felnőttünk? Akkor meg miért nincs utánpótlás? Hiszen – a fanfictionök oldaláról beszélve – a BTS most éli a fénykorát, híresebbek mint valaha, és a rajongótáboruk egyre csak növekszik. Örök rejtély marad számomra, hogy miért halt ki a korábban virágzó közösség, hová tűntek az írók, és miért nem születnek újak.
   Húha, picit hosszabb lett ez a kezdés, mint ahogy terveztem. Nem akartam ömlengeni, vagy panaszkodni, de öszintén érdekel a dolgok miértje, és persze a ti véleményetek is, ha még van aki olvassa ezt a kis írást, és hajlandó kommentelni. Na de vissza a lényeghez!

   A legtöbben valószínűleg azt gondoltátok, hogy ez a blog véget ért, teljesen kihalt, és végleg elfelejtődött. Én viszont a történet utolsó része óta szorgosan dolgozom a második évadon. Bizony jól olvastad, a második évadon. A 41. részben már elejtettem egy morzsát arról, hogy talán nem zárult le véglegesen a történet, és már nem titok, hogy napokban posztolni fogom a folytatást. A részek előre meg vannak írva egy bizonyos pontig, ezért nem kell amiatt aggódnotok, hogy ismételten hónapokat kell várnotok a következő fejezetre, mint az első évadnál. Ígérem, hogy ezúttal összeszedem magam, és rendszeresen fogok jelentkezni az új részekkel, ha törik, ha szakad!
   A mondandóm végére érve, bevallom, kiváncsi lennék arra, hogy mégis mennyien maradtak meg az olvasóim közül? Kik tartoznak abba a kemény magba, akik még ennyi idő után is követnék a történetet, és kik azok, akik esetleg újoncként csatlakoznának a sztori olvasásába? Valamint az is érdekelne, hogy ti mire számítotok a történettel kapcsolatban, szerintetek mi fog történni, és merre tartanak a szereplők? Lepjetek meg egy kommenttel, amiben leírjatok a "jóslataitokat", gondolataitokat a történettel kapcsolatban, vagy igazából bármit, ami eszetekbe jut, csak hagyjatok nyomot magatok után, hiszen imádom olvasni bármit is írtok, és ez engem is ösztönöz az írásra.

Köszönöm hogy elolvastad!
Ne feledd, pár nap, és érkezik a második évad.

1. rész - Vissza a kollégiumba




18 megjegyzés:

  1. Én örülök hogy lesz folytatás, mert az előző évad szomorúan ért véget

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ennek örülök, és igyekszem a második évadban helyrehozni a dolgokat:)

      Törlés
  2. Én itt vagyok és leszek is amíg te úgy döntesz, hogy időről időre megajándékozol minket egy-egy újabb történettel.
    Én magam is ugyan olyan tanácstalanul állok a dolgok miértje előtt, hogy hova tűntek az igazi olvasók és igazi fici írók? Miért nincs utánpótlás, vagy ha van is, miért néma? Sok ötletem van, hogy ez miért is alakult így, a wattpadot nem hobáztatom, csak a használóit, akik miatt felhígult ez a régi, igazi sűrű közösség. Én már annak is örülök, hogy ha van 4-5 állandó, lelkes olvasóm. ;) De éppen ezért ahol járok, ott mindig hagyok nyomot, mert ismerem az írói oldat és tudom, hogy mennyit számít egy-egy érdemleges komment. Szóval itt vagyok!😉
    Azt várom Az Örökös második évadjától, hogy sok sok sok nehézség árán ugyan, de Sora és Tae végül megtalálják egymáshoz az utat. Megérdemelnék egymást, annyira összeillenek!🤩🥰 Persze lehet neked nem ez a terved, de az se baj. Izgatottam várom, hogy olvashassam!!! 😘🥰🥰 Ahogy eddig is, mindig hű olvasód maradok! 😍😘😘💖

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is teljesen megelégszem azzal a pár kedves kis olvasómmal, csak szomorú látni, hogy kihalt ez a közösség, pedig régen milyen jó volt a kapcsolat az írók és ah olvasok között, mindenki támogatta a másikat, és annak idején csomó új barátot szereztem ezáltal. :)
      Igyekszem olyan történetet írni, ami ténylegesen le lesz zárva, és így vagy úgy, de boldog befejezéssel fog rendelkezni:) Várlak vissza a blogra, és persze a kommentelők közé is ❤️

      Törlés
  3. Az első évad befejezése nagyon fájdalmas volt, de a folytatás két irányban is elindulhat. Taehyung rájön, hogy mégsem kellene a saját boldogságát feláldoznia az apjának tett ígérete miatt, és visszamegy SoRa-hoz, persze sok-sok megpróbáltatás után. Mert akár meg is nősülhet, és aztán világosodik meg és a válás után keresi fel a lányt. Aki ... ismételten két irányban mehet a történet, mert lehet titkon várt rá, lehet mégsem. Mi van, ha lemondott róla és talált valaki mást? Itt kanyarodnék vissza az előzőekben említett második irányra. JungKook az utóbbi időkben elég sok jelet adott SoRa felé, hogy nem közömbös számára, és lehet a lány ad egy esélyt kettőjüknek. Hiszen ha nem lett volna Taehyung, akár JungKook is lehetett volna a barátja ... no meg ha nem lett volna barátnője.
    Tehát ... hogy a történet milyen fordulatot vesz majd, rajtad áll, és látom vagyunk egy páran akik kitartóan várakozunk :)
    A másik kérdés, hogy miért csökken az olvasottság ... sajnos ahogy a rajongók is egyre fiatalabbak, az olvasók is. Ezáltal sokkal kevesebben igénylik a tartalmas, szépen megfogalmazott, hibátlan helyesírású és stílusú könyveket, mert nem értékelik. Az elsődleges szempont sajnos a szex lett, minél ocsmányabban megírva, annál több az olvasottság. Döbbenetes számok vannak némelyik undorító, a pornóval vetekedő silány fércmű olvasottsági adatainál, míg az előbbi tulajdonságokkal rendelkező történeteknél örülhet az író, ha fejezetenként a 100-200-at eléri. Ez érthető módon elveszi a kedvét a folytatástól, újabb könyv publikálásától, és én csak sajnálni tudom, hogy így veszítjük el a kiváló írókat :( Nem tudom, hogy az elkövetkezendő időkben ez fog-e változni valami pozitív irányban, nem sok esélyt látok erre. Sajnálnám, ha nem juthatnánk jó kis olvasnivalóhoz - ingyen! -, mert nem látják értelmét a további szabadidő feláldozásnak, a háttérmunkának, mert bizony jócskán van ezekben az is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. tetszenek ezek a teóriák, ötletesek, és látszik hogy alaposan átgondoltad a történet részleteit is:) tényleg sokminden történhet, bármerre elvihetem a cselekményt. Megpróbálok nem túl kiszámítható lenni, de mégis úgy írni, hogy valamilyen szinten elégedettek legyetek a végkifejlettel:)
      Már annyira izgulok, hogy ismét posztolni fogok! Remélem tetszeni fog majd a történet második évada is!

      Törlés
  4. Szia én úgy mond új olvasódként vagyok itt és már alig vártam hogy kijelentsd hogy lesz folytatása a történetnek. Az előző évad nagyon jól sikerűlt és hiszem hogy a második is lesz ugyan ilyen jó sőt még jobb is csak így tovább!❤❤❤

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Nagyon örülök hogy tetszett az első évad, és hálás vagyok amiért írtál! Jó látni új olvasókat is itt a blogon ❤️ igyekszem tartani a szintet, hogy ne okozzak csalódást!

      Törlés
  5. Szia. Már azt hiszem az ötödik rész megjelenése óta jelen vagyok és lelkesen követem amit írsz, hiszen egyszerűen beleszerettem az írásstílusodba, a történetvezetésedbe ☺ nagyon örülök, hogy folytatod, kétnaponta nézem, hogy jött e már ki valami ide és mindig picit szomorű vagyok amikor meglátom, hogy még mindig semmi.. De most ezzel feldobtad az egész napom ☺ köszönöm ☺

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! De örülök, hogy bukkannak fel olyan “régi olvasóim” akikről eddig nem is tudtam:) néha néha meglephetnél még egy kommenttel, hogy te is feldobd az én napomat.
      azt pedig megígérem, hogy ezúttal nem kell hónapokat várni az új részre, mivel igyekszem előre megírni a fejezeteket :)

      Törlés
  6. Na ne eddig elolvastam és pont itt van vége?!!! Ez mi a halál??! Ugyan már nagyon rég olvastam fanficcet de most újra neki kezdve “ Az örökösnek” hatalmasat csalódtam! Kb fel éve kezdtem el ezt olvasni akkor ugye nem volt folytatás! Most felcsillant a szemem ahogy megláttam hogy kész! Viszont nem gondoltam hogy ily kitolta velünk!! Gyorsan folytasd a sztorit a 2. Felvonás dal vagy nagyon meg fogok sértődni.. Hmpf...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez most egy poén, vagy komolyan kellene vegyem a kommentedet? Csak mert jót nevettem rajta. :))
      Na mindegy, még két nap, és érkezik az új rész.

      Törlés
  7. Sietek, nincs időm hosszan reagálni, úgyhogy csak annyit jeleznék vissza, hogy már most izgatottan várom a második évadot!! ♥

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De jó téged újra itt látni:) Már kint is van az első rész! ♥

      Törlés
  8. Én is itt vagyok és végigolvastam ezt a sztoridat és a bandásat is. Tény, hogy eléggé fájt ennek a vége, de nagyon jól írsz és reménykedtem benne, hogy lesz folytatás. Most, hogy van, megint itt vagyok. (eddig sem tűntem el, csak nem néztem folyton az oldalt)
    Egyébként, hogy hová tűnnek az olvasók, én az instán szoktam látni fanfictionokat. Bár őszintén, sem a wattpadot, sem az instát nem annyira szeretem ilyen szempontból, mert sok sztori van, de a legtöbb nincs befejezve és olyankor az ember meg már bele se kezd. Így elveszik a kedvet az olvasástól. De amikor találsz egy jó és befejezett sztorit az mindent megér.
    Szóval, itt vagyok és olvasom a második évadot 😄

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Ezer bocsánat, amiért ilyen későn válaszolok!
      Na hát tessék ezentúl szépen kommentelni néha-néha, hogy tudjam, tényleg itt vagy :))
      Uhh hát remélem nem ment el a kedved a kis szünettől, amit tartottam a blogon, ha minden jól megy, ma érkezik egy új rész!

      Törlés
  9. Jelen! ❤️ Körülbelül 1 - másfél éve kezdtem el látogatni a blogodat és hihetetlenül jól írsz. Könyvesboltban vásárolt fiataloknak szánt könyvek nem tudnak így lekötni mint a te írásod. :) Nagyon is alul van látogatva blogod. Sokkal több dicséretet és olvasót érdemelnél, mert borzasztóan tehetséges író vagy. Pár hónapja szintén egy kommentben írtam le neked hogy a te írásod szerettette meg velem az olvasást és ösztönzött arra, hogy én is elkezdjek könyveket olvasni. Remélem egyszer igen is megfogod kapni a neked járó figyelmet, mert sokra vagy hivatott.:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Először is bocsánatot kell kérnem több dolog miatt is: 1.) elnézést, hogy későn válaszolok, de csak most vettem észre a kommentedet, 2.) valamire váletlenül rámentem, és a kommented folytatását sikerült kitörölnöm, amit nagyon nagyon sajnálok, de mielőtt sikerült összehozni ezt az ügyetlenséget, elolvastam amit írtál!
      Nagyon drága vagy! Nagyon nagyon jól esett olvasni a kommentedet, most egy szép nagy mosoly ül az arcomon, ráadásul arra is ösztönöztél, hogy befejezzem a 11. részt, úgyhogy neked köszönhetően ma új rész fog érkezni a blogra!
      Köszönöm a kommentet! Ezer ölelés!

      Törlés